Skip links
הרצאות

במטרה להעלות את מודעות העובדים להשפעת התזונה על בריאותם באופן כללי ועל ערנותם בעבודה ניתנות הרצאות תזונה ובריאות בגישת "Non-Diet".

דוגמאות של נושאים להרצאות:

  1. תזונה נבונה במקום העבודה: לאכול ולשמור על ערנות, מרץ, בריאות ומשקל. כיצד להרכיב תפריט טוב ממגוון האופציות הקיימות; מה היתרונות לעובד בבחירת תפריט בריא; מה ההשלכות של תזונה נבונה על ערנות, אנרגיה ומחלות; תזונה נבונה במקום העבודה: סקירה מהנעשה בעולם בנושא, מחקרים ומסקנות.
  2. מידע על תזונה. כיצד לשפוט את איכות המידע ואמינותו; מדוע ההנחיות משתנות מפעם לפעם; סויה, שוקולד, קפה – כן או לא; מיתוסים בתזונה: מה נכון ומה לא; ערכים תזונתיים: מה חשיבותם ואיך להתייחס אליהם.
  3. הורדה במשקל. מתי כדאי להפחית במשקל; כיצד לבחור את הדרך לעשות זאת; תמיכה: דיאטנית, קבוצה, ספר, חבר, אינטרנט; מדוע לא כדאי לעשות דיאטה חריפה וקיצונית.
  4. ספורטאים חובבים: מה לאכול לפני ואחרי פעילות גופנית. התייחסות לפעילות אירובית ואנאירובית + פעילות משולבת; קצת על ספורט ויתרונותיו: פעילות אירובית עצימה או פעילות מתונה; המיתוס של פעילות מתונה השורפת שומן לעומת פעילות אינטנסיבית השורפת פחמימות.

ניתן להוסיף או לשנות את נושאי ההרצאה על פי הדרישה.

מהאינטרנט:

https://www.themarker.com/career/1.471991

פנחס פרידמן, פסיכולוג ויועץ ארגוני ומנהל מכון גילפורד המתמחה בפסיכולוגיה ארגונית, מציין שלהסדרי ארוחת הצהריים במקומות עבודה יש השפעה ישירה על אופי העבודה בארגון.

לדברי פרידמן, “כשמקום עבודה מספק לעובד חדר אוכל, הוא מעודד תקשורת לא פורמלית בין העובדים, שתורמת בסיכומו של דבר לעבודה ולשירות הפנימי בתוך הארגון. כשהעובד יוצא לאכול בחוץ, גם אם באופן מסובסד, רמת התקשורת הלא פורמלית נמוכה יותר ובדרך כלל הארוחה גוזלת יותר זמן. מבחינה ארגונית, אם מצפים מעובד שייתן שעות עבודה רבות ואפקטיוויות, צריך לספק לו מזון”.

פרידמן מציין שהסדר מוצלח לארוחת צהריים מגביר את המוטיווציה של העובד ומטפח את התחושה שלמקום העבודה אכפת מעובדיו. מבחינת הארגון עצמו, ככל שהוא דואג יותר לעובדים – כך משתפרת התדמית שלו כלפי חוץ. “לחברה חשוב להציג את עצמה כמבוססת ובעלת מסוגלות. זה הופך אותה לנחשקת בבואה לגייס עובדים איכותיים ובמעמד חתימת הסכמים עם לקוחות”, הוא אומר.

“המפגש תורם לגיבוש חברתי ולמינגלינג עם עובדים מחטיבות אחרות, ולא פעם דברים נסגרים בזמן ארוחת הצהריים”.

צרו קשר

This website uses cookies to improve your web experience.